csináld tudatosan

Online marketing

Miért van szükséged egy átgondolt online marketing stratégiára?

Nagyon egyszerű! Mert ma minden az interneten zajlik. Ha azt szeretnéd, hogy a branded ismert legyen és a fogyasztóknak bizalma legyen irántad, akkor első körben az online tevékenységedet kell rendbe rakni.

Persze vannak vállalkozások, amelyeknek nincs szükségük online jelenlétre, de ha eljutottál a honlapom olvasásában idáig, akkor biztosra veszem, hogy Te nem ilyen cég vagy.

Napjainkban a föld közel fele az interneten mint felhasználó van jelen. Ez az arány a fejlett országokban még magasabb, hiszen a tiniktől a nyugdíjasokig szinte mindenki számára létezik megfelelő platform, amelyen jelen van és amelyet nap mint nap követ.

Ezért a tudatos online marketing jelenlét egyik legnagyobb előnye, hogy kisebb anyagi ráfordítás mellett nagyobb tömegeket lehet elérni vele, mint a hagyományos marketing módszereivel.

Mivel számos szolgáltató van a piacon, akik kifejezetten az online platformokról készítenek statisztikákat, ezért nem csak több felhasználót érünk el, de könnyebben tudjuk a kiválasztott fogyasztói vagy társadalmi csoportokat megcélozni és a stratégiánk sikerességét utókövetni

Tehát adott a platform, adott a jó statisztika! Akkor felmerül a kérdés, hogy miért nem dörög minden egyes online vállalkozás? Mi okozza azt, hogy néhány vállalkozás sikeres lesz és nagy szeletet szakít le a tortából, néhány pedig csak a konkurenseit követi, másolja és még így sem ér el nagyobb sikereket?

Amire figyelni kell, ha sikeres szeretnél lenni:

Bizalmat sugárzó, saját weboldal

Igen, aki a Facebook bolt és a messenger üzenetek gyűrűjében éli mindennapjait, ha a vásárlóival kommunikál, annak rossz hírem van! Ez lehet egy jó kezdet, de ha nem léped át ezt a szintet, akkor rossz úton haladsz, amire előbb, vagy utóbb rá fogsz ébredni. It a kérdés az az, hogy mikor. Lehet, addigra már egy csomó értékes vásárlót vesztesz és nem is tudsz róla.

Közösségi média jelenlét

Attól függően, hogy ki a cél csoportod, használni kell a közösségi médiát, de nem szabad teljes egészében tőle függni! Ne feledd, a honlapod mindig a Tiéd marad, a Facebook / Instagram / Tik Tok fiókodat pedig bármikor letilthatják, feltörhetik, elvehetik Tőled. Fontos, hogy megfelelően használd ezeket a platformokat, de nem szabad kizárólag ezekre hagyatkozni. Akkor csinálod jól, ha a vásárlói fele az organikus keresésből, másik fele a közösségi platformokból érkezik. Ezekről a dolgokról itt beszélek bővebben.

Keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás egyik legnagyobb előnye, hogy okosan használva a Google keresési találatok legelejére repíti a honlapunkat. Hátránya, hogy időigényes, ha mi csináljuk, vagy pénzbe kerül, ha megbízunk vele egy szakembert. Cserében általa kapsz egy stabil, állandó forgalmat és számos más előnye van a vállalkozásod szempontjából.

Tartalommarketing

Szintén időigényes tevékenység, de egy előre meghatározott stratégia követése itt is pénzt és időt takaríthat meg számodra. Szorosan összefügg a többi online marketing eszközzel, mégis az egyik leginkább bizalom építő tulajdonsággal rendelkezik. Ez főleg a mostani korban jellemző, amikor mint a szemét, ömlenek a reklámok és szinte bárkiből lehet blogger, függetlenül attól, milyen tartalma vagy mondanivalója van. Nem mindegy milyen platformokon vagyunk jelen (pl. YouTube, Instagram, Facebook, LinkdIn, Pinterest, Tik Tok), más-más szempontból elkészített tartalomra van szükség

Fizetett hirdetések

Mindegy, hogy interaktív hirdetéssel, elhelyezett bannerekkel vagy a Google hirdetéskkel próbáljuk a vállalkozásunkra irányítani a figyelmet, minden egyes kattintásért fizetni kell, attól függetlenül, hogy lesz-e belőle vásárlás, vagy sem. Nem mindegy ezért, hogy kit célzunk meg milyen hirdetési tartalommal.

Hírlevél marketing

Itt a meglévő, hírlevelünkre feliratkozott vásárlóinkat vagy érdeklődőinket tudjuk megszólítani. Egy jól elkészített hírlevélnek megvan az arculatunkat követő megjelenése és olyan megfogalmazása, amely a fogyasztók szempontjából fontosak, az igényeikre reagálnak. Nem kerül sokba és nagy tömeget lehet elérni vele…feltéve ha megnyitják. Nagyon sok trükkje van ennek a területnek is, semmiképp sem szabad alá becsülni