csináld úgy, hogy kitűnj a tömegből!

tartalommarketing

A tartalom marketing jellemzően egy olyan terület, amelyet elhanyagolnak vagy elnagyolnak a cégek. Pedig egy jó tartalommarketing stratégia szó szerint csodát tehet a vállalkozásoddal. Bizalmat épít azokban, akik felkeresik a honlapodat és az érdekes tartalomnak köszönhetően visszatérnek a látogatók rá később is. Ha kialakítsz egy jó taratommarketing stratégiát és azt konzekvensen követed, akkor nem csak a látogatóid szemében jelensz meg,  mint szakértő, de az oldaladat bejáró kereső robotok is egyértelműen ennek a tartalomnak hála ajánlanak akkor, ha valaki a beírja a kulcsszavadat vagy rákeres egy olyan témára a keresőben, amiről már beszéltél valamelyik cikkedben. Minél több releváns cikked van, annál inkább sorol előre az algoritmus.

Tehát már csak ezért is megéri a honlapodat feltölteni értékes tartalommal.

Egy jó tartalom marketingnek számos további előnye van!

1, Bizalmat épít, hiszen mielőtt valaki az ügyfeled lesz, biztosra veheted, hogy utána néz, hogy kivel van dolga. El fogja olvasni a tartalmadat és abból amit lát, lesz egy benyomása arról, hogy hiteles szakember vagy számára vagy sem. Hiába egy szép honlap, ha nincs mondanivalója. A szép képekkel az Instán Te lehetsz a király, de ha nem influenszer szeretnél lenni, hanem szeretnél a honlapodra olyan látogatókat is vonzani, akik nem az Instán keresgélnek, akkor ez tökéletes módja annak, hogy megmutasd: Te vagy az Ő emberük!

2, Fenntartja az érdeklődést. Ma az információ társadalmában élünk. Ebből a szempontból szuper dolgunk van, hiszen nem is olyan régen, mondjuk 20-25 éve még az internet nem volt annyira elterjedt, ezért az embereknek jóval kevesebb lehetőségük volt arra, hogy megtalálják a számukra tökéletes terméket vagy szolgáltatást. Mára mindez teljesen megváltozott. Annyi információ áll a rendelkezésünkre, hogy az egyik legnagyobb kihívást az jelenti: kiszűrni a számunkra szükséges és értékes információt és legfőképp: nem elkalandozni valami teljesen más irányába. A tartalommarketing erre egy tökéletes eszköz: hiszen minél több jó cikked van a honlapon, annál inkább tartja fenn irántad az érdeklődést és annál nagyobb eséllyel tér vissza hozzáad később, választja a Te szolgáltatásodat.

3, Kiegészíti és erősiti a többi tevékenysgünket. Legyen szó a közösségi médiában folytatott tevékenységről, vagy hírlevél küldésről, a jó tartalom marketinggel két legyet ütsz egy csapásra: a honlapodra csalogatja a látogatókat az organikus kereséseknek köszönhetően és egy jó témát ad neked arra, hogy beszélj róla a céges Facebook oldaladon, megoszd csoportokban és akár azt mások tovább osszák. Ugyanígy a hírlevél küldő tevékenységednél témát és alkalmat ad arra, hogy megszólítsd azokat, akik már egyszer feliratkoztak a honlapodra.  

4, Új látogatókat hoz a weboldalunkra az organikus elérések miatt. Minél több értékes tartalmad van, annál inkább jelensz meg az organikus keresésben (Google) mint releváns honlap. Minél több releváns, egymáshoz kapcsolható cikked van, amelyek jó SEO-val rendelkeznek, annál inkább sorolja a Google előre a weblapodat és ajánlja fel, mint lehetőség a keresőnek.

5, A tartalom marketingért csak egyszer fizetsz, vagy csak egyszer szánod rá az idődet, viszont egészen addig hozza a látogatókat, ameddig az a tartalom elérhető a honlapodon. Hosszú távon ezért sokkal olcsóbb, mint ha fizetnéd a hirdetéseket akár a Google Ads-ban, akár a Facebookon.

 

 

Amit a tartalom marketingről feltétlenül tudnod kell!

A tartalommarketing gyártás időbe telik, hiszen egy jól felépített, átgondolt cikk elkészítése nem könnyű feladat. Itt nem az a lényeg, hogy össze ollózzuk az információkat innen onnan, hanem az, hogy tudatosan felépítve adjuk át a mondanivalónkat az érdeklődőknek úgy, hogy utána azt érezzék: nekik ránk van szükségük!

content cobrand tartalom marketing
az idő pénz time is money

Ha nem vagy a szavak embere, akkor pénzbe kerül, hiszen a jó cikkeknek ára van. Itt minden rosszindulat nélkül mondom: ne ezen spórolj!

Ez egy hosszú távú befektetés, de megéri!

 

 

A tartalommarketing hosszú távon fejti ki a hatását!

Minimum fél évet érdemes rá számolni, de inkább 1 évet. Webáruházak tekintetében az eredmények talán kicsit korábban jelenetkeznek, de ez függ persze attól is, hogy milyen termékeket értékesítünk és hogy az év melyik időszakában vagyunk.

 

content tartalom gyártás content cobrand
content tartalom marketing

Fontos, hogy rendszeresen jelenjen meg új tartalmunk és legyen kiegészítő tevékenységünk a közösségi médiában is, vagyis osszuk meg a tartalmunkat, szóljunk hozzá olyan témákhoz, amelyek a mi szakterületünk. Ezek együtt nagyon felerősítik egymás hatását.