Légy SEO-val az első a Google találati listán!

Seo Keresőoptimalizálás

A Search Engine Optimisation, azaz a SEO, vagy más néven keresőoptimailizálás egy gyűjtő fogalom, amely minden olyan tevékenységet magába foglal, amely ahhoz kell, hogy a kereső motorok megtaláljanak.

Ha nagyon leegyszerűsítjük a folyamatot, valahogy úgy képzeld el, hogy a potenciális vevőd vagy érdeklődőd rákeres a Google-ban egy szóra, ez a kulcsszó.

Egy jó kulcsszavakra optimalizált honlap meg fog jelenni a Google találati listája elején, ideáis esetben már az első oldalon, azaz a kereső motorok a honlapodat értékes találatnak mutatják annyira, hogy meg is jelenítik.

SEO keresőoptimalizálás/ PPC/ Linképítés. Melyik kell nekem?

 

Tévedés azt gondolni, hogy kizárólag a folyamatos Google hírdetés futtatása az egyetlen lehetőséged arra, hogy rajta legyél a google találati oldalak első oldalán, mert ez így, ebben a formában nem igaz.

Ezen a listán ugyanis megjelenhetsz úgy, hogy:

1, Hírdetsz és hírdetsz és hírdetsz….

Ez a PPC (pay perr click, azaz kattintás alapú) marketing. Sok előnye és hátránya van ennek a módszernek, de ha gyors eredményt szeretnél, akkor ez a legalkalmasabb módja.

2, Keresőoptimalizált tartalom

A másik módja, hogy ott legyél az élvonalban az az, hogy a honlapodat a kulcsszavaidra optimalizálod és olyan tartalmat jelenítesz meg rajta, amelyet a kereső motorok relevánsnak tartanak és ezért sorolnak előre.

A keresőmotorok algoritmusok segítségével rangsorolják (nemcsak a célcsoport számára), hogy melyek az értékes tartalmat közlő oldalak, ezért az is egy tévhit, hogy elég csupán a  honlapon a meta kulcsszó mezőibe beírni egy végeláthatatlan számú, kicsit is köthető kulcsszó listát. Ezt a Google nem szereti és napjaink bonyolult algoritmusainak köszönhetően már nem is veszi figyelembe. Ezért ha eddig erre építettél, ne lepődj meg, hogy hosszú távon nem érsz el eredményt.

3, Linképítés

Itt lényegében arra kell gondolni, hogy megállapodunk más, a szolgáltatásunkhoz kapcsolódó cégekkel és mindketten kitesszük a másik linkjét a weboldalunkon, ez a linképítés vagy más néven backlink építés. A legjobb persze az, ha mindezt lokális linképítéssel érjük el, azaz olyan cégekkel mutatnak egymásra a weboldal linkjeink, amelyek földrajzilag közel helyezkednek hozzánk. Az is sokat számít, ha a cégünk nevét megemlítik cikkekben, hozzászólásokban, mert a Google algoritmusa ezeket is figyelembe veszi rangsorolása során. A vendég blogolás és PR cikk is eredményes, hiszen így az oldalunkra mutató link erősíti pozíciónkat. Mindezek eredményes módszerek, de csak egy bizonyos szintig, a legjobb, ha mint mindig: több lábon állunk.

A SEO keresőoptimalizálás titka, hogy a honlapodon legyen tartalom. Sok tartalom!

Na de nem akármilyen tartalom, hanem egy jól átgondolt, releváns kulcsszavakban bővelkedő, informatív, érdekes tartalom, ami jól van megfogalmazva és ami nem csak úgy oda van ömlesztve, másolgatva innen-onnan. Egy olyan tartalom, amely a honlapod többi tartalmához köthető és amely mind a logikai felépítésben, mind a kulcsszavak relevanciájában és a tartalom témájában, terjedelmében megfelelő.

seo keresőoptimalizálás

Ha a kezdeti lépéseket jól átgondolod, kialakítasz egy stratégiát és azt konzekvensen követed és rendszeresen jó tartalmakat teszel fel a honlapodra, akkor a munkádnak lesz gyümölcse!

Nagyjából fél év múlva. Igen, jól látod. A keresőoptimalizált tartalom gyártása nem sprint, hanem maraton. Egy maraton, amelyet ha végig csinálsz, akkor abból hosszú távon kizárólag profitálhatsz.

A jól keresőoptimalizált tartalmak hosszú távon hoznak igazi eredményt, ezért ha most azonnal szeretnél megnövekedett forgalmat, akkor javaslom, hogy hirdess is mellette, akár a Google Ads-ban, akár Facebookon. De hosszú távon óva intelek attól, hogy csupán erre építsd az üzleti stratégiádat.

Ne feledd, a Facebook bármikor megváltoztathatja az algoritmusát, ahogyan azt tette is az elmúlt években, így egyre nehezebb jó eléréséket produkálni. Arról is hallani rém híreket, hogy a Facebook megszűntetheti az oldalad, vagy feltörik a profilod és nem tudod vissza szerezni, kezdheted újra elölről az egész munkádat.

A tartalmadat, amelyet létre hoztál a weboldaladon senki sem veheti el Tőled. Az mindig Neked dolgozik, a publikálásától kezdve folyamatosan, egészen addig, amíg le nem veszed a weboldaladról. Ezért egy jól keresőoptimalizált tartalom mondhatni egy olyan „hírdetés”, amelyet egyszer kifizetsz (ha más írja), vagy amelyre egyszer szánod rá az idődet, de utána folyamatosan fut és hozza a honlapodra a releváns érdeklődőket.

Egy Google Ads vagy Facebook, Intsagram hírdetés ezt az előnyt nem tudja. Soha nem is fogja tudni, hiszen ha belegondolsz, ezeknek a cégeknek abból van bevételük, hogy Te náluk hírdetsz. Arról is hallani rém híreket, hogy azokat a cégeket, akik hírdettek, majd abbahagyták a hírdetéseket, ezek a felületek akár meg is „büntethetik” és a hírdetés nélküli bejegyzéseik a saját követőik hírfolyamában kevésbé jelenítik meg.

Ezért fontos az, hogy ne csak egy lábon állj, hanem lehetőleg többön.

seo keresőoptimalizálás, seo stratégia, seo audit

És hogy miért engem válassz?

SEO keresőoptimalizáslás során az első lépsek egyikén amellett, hogy felmérem a honlapodat (SEO Audit), átbeszéljük azt is, hogy számodra milyen SEO stratégia lenne eredményes. Melyek azok a platformok, amelyeken érdemes erősíteni a tartalom marketingedet és mi az, amire az esetetben figyelmet kell fordítani.

Tehát konkrétan tervezünk, mielőtt kivitelezünk. Itt egy jó példa.