Hogy keresnek ma tartalomra?

Ha valódi betekintést szeretnél kapni valós emberektől, a Google keresési eredményei nem mindig érnek célba, legalábbis erre mutatnak rá a friss statisztikák. Közösségi platform mint keresőmotor? Mutatjuk hogyan!

közösségi platform keresőmotor

A Google tartalmát ugyanis a cégek írják, azt találjuk meg, amit a cégek akarják, hogy megtaláljunk. Ezt persze tudják az egyre tudatosabb felhasználók is, nem véletlenlen ezért, hogy a közösségi platformokon történő keresések sokkal inkább a személyes visszajelzéseket és tapasztalatokat keresik egy-egy adott termékről vagy szolgáltatásról. Egyre inkább a közösségi platformok lesznek a keresőmotorok.

Itt megbízhatóan rengeteg tanácsot kaphatunk valódi emberektől!

Azaz, 2024-ben és azt követően a közösségi média csatornái jelentik a legnagyobb veszélyt a hagyományos keresőmotorok számára.

Miért?

  • A közösségi média platformok egyre inkább a valódi emberektől származó információk kapunk, vannak, akik tartalma olyan hiteles számunkra, hogy az illető véleményforrássá válik. A TikTok például most integrálja a Google keresési eredményeit az alkalmazáson belüli találataiba, és a platform olyan robusztus keresőeszközöket adott hozzá a Kreatív Központhoz, mint a Keyword Insights.
  • A közösségi média platformok egyre népszerűbbek a vásárlási döntések meghozatala során. A legutóbbi felmérések azt sugallják, hogy a közösségi média platformok jelentik a második legnépszerűbb módszert a Z generáció számára a vásárlási döntéseik kutatására.

 

Mi a jelentősége ez a marketingszakemberek számára?

Ha marketingszakember vagy, akkor tudnod kell, hogy a közösségi média platformok egyre fontosabb szerepet játszanak az emberek információkeresési folyamatában.

Ez azt jelenti, hogy a közösségi média stratégiádnak a következőket kell tartalmaznia:

  • Közösségi keresőoptimalizálás (SEO): A közösségi SEO olyan technikák alkalmazása, amelyek segítenek a közösségi tartalmak jobb rangsorolásának elérésében a közösségi keresési eredményekben.
  • Közösségi tartalomtervezés: A közösségi tartalomtervezés olyan folyamat, amely segít meghatározni, hogy milyen típusú tartalmakat kell közzétenned a közösségi médiában, hogy elérd a célközönséged.

 

Íme néhány konkrét tipp a közösségi SEO és a közösségi tartalomtervezéshez:

Közösségi SEO a közösségi platform keresőmotor számára

  • Különíts el időt a kulcsszókutatásra, hogy megértsd, hogy a közönséged mit keres a közösségi médiában.
  • Használj releváns kulcsszavakat és hashtageket a közösségi tartalmaidban.
  • Törekedj a minőségi tartalom létrehozására, amely releváns a közönséged számára.

 

Közösségi tartalomtervezés a közösségi platform keresőmotor számára

  • Törekedj arra, hogy olyan tartalmat hozz létre, amely megválaszolja a közönséged kérdéseit és igényeit.
  • Használj vizuális tartalmat, hogy felkeltsd a figyelmet és elkötelezze a közönséged.
  • Közösségi interakciót ösztönző tartalmat hozz létre, call to action!

 

Összefoglalva:

A közösségi platformok a jövő keresőmotorai lesznek. A marketingszakembereknek alkalmazkodniuk kell ehhez a változáshoz, és közösségi SEO-t és közösségi tartalomtervezést kell használniuk ahhoz, hogy elérjék a célközönségüket.

Szeretnél tovább fejlődni?