Így kerülhetsz fel a keresési eredmények tetejére

Az Instagram SEO rangsorolási tényezői segítenek a keresőrobotoknak abban, hogy megértsék, milyen tartalmat kell megjeleníteni egy Instagram-keresésre. Ezek a tényezők a következők:

 • Szöveg keresése
 • Felhasználói tevékenység
 • Népszerűségi jelek
instagram rangsorolás

Instagram rangsorolás – Szöveg jó keresése

A legfontosabb rangsorolási tényező a szöveg keresése. Az Instagram a keresési kifejezéseket használja a releváns felhasználónevek, biok, feliratok, hashtagek és helyek keresésére.

Ha szeretnéd, hogy a tartalmaid a keresési eredmények tetején jelenjenek meg, használj releváns kulcsszavakat és keresőkifejezéseket a biodban, a feliratodban és a hashtagjeidben.

Például, ha egy fodrász vagy, akkor a biodban és a feliratodban használhatsz olyan kulcsszavakat, mint a „fodrászat”, „hajvágás”, „hajfestés” és „hajformázás”. A hashtagjeidben is használhatsz ezeket a kulcsszavakat, valamint olyanokat, amelyek specifikusabbak a munkádra vonatkoznak, például „rövid hajvágás”, „hosszú hajvágás”, „szőke hajfestés” vagy „barna hajfestés”.

 

Instagram rangsorolás – Felhasználói tevékenység

A felhasználói tevékenység is fontos rangsorolási tényező. Az Instagram figyelembe veszi, hogy a felhasználók milyen hashtagekkel és fiókokkal lépnek interakcióba.

Ha szeretnéd, hogy a tartalmaid magasabb rangsorolást kapjanak, használj olyan hashtageket, amelyekkel a célközönséged gyakran találkozik. Emellett kövess olyan fiókokat, amelyek relevánsak a tartalmadhoz, és amelyekkel a célközönséged is valószínűleg kapcsolatba lép.

 

Instagram rangsorolás -Népszerűségi jelek

A már népszerű tartalom nagyobb valószínűséggel kerül előrébb a keresési eredmények között. Az Instagram olyan jelek alapján határozza meg a népszerűséget, mint a kattintások, kedvelések, megosztások és követők száma.

Ha szeretnéd, hogy a tartalmaid népszerűbbek legyenek, készíts minőségi tartalmat, amely érdekes és releváns a célközönséged számára. Emellett promótáld a tartalmaidat, hogy minél több emberhez elérjen.

 

Instagram rangsorolás -Vidók feliratozása

A videók egyre népszerűbbek az Instagramon, ezért fontos, hogy a videóid minél több emberhez eljussanak. A feliratozás egy egyszerű módja annak, hogy növeld a videóid elérését.

Amikor a videóidhoz feliratot adsz, a keresőmotorok jobban megértik a tartalmát. Ez azt jelenti, hogy a videóid nagyobb eséllyel jelennek meg a keresési eredmények között.

A feliratozás segít abban is, hogy azok is megértsék a videóid tartalmát, akik hang nélkül használják a telefonjukat. Ez különösen fontos lehet olyan videók esetében, amelyekben fontos információkat vagy utasításokat kell közölni.

Íme néhány tipp a videók feliratozásához:

 • Használj érthető és rövid mondatokat.
 • Használj nagybetűket és írásjeleket.
 • Használj kulcsszavakat, amelyek relevánsak a videó tartalma szempontjából.

 

Instagram rangsorolás – Időzítsd jól a posztjaid!

Az Instagram algoritmusa figyelembe veszi, hogy mikor posztolsz új tartalmat. Ha a megfelelő időpontban posztolsz, akkor a posztod nagyobb eséllyel kerül előtérbe a felhasználók számára.

A megfelelő időpont megtalálásához fontos, hogy ismerd a célközönséged szokásait. Mikor vannak aktívak a közösségi médiában? Milyen napszakban vagy napon a leginkább fogékonyak az új tartalmakra?

Az időzítés szempontjából az is fontos, hogy milyen céllal posztolsz. Ha például egy akciót szeretnél népszerűsíteni, akkor érdemes olyan időpontban posztolni, amikor a célközönséged valószínűleg online van.

Íme néhány tipp a posztok időzítéséhez:

 • Használj analitikai eszközöket, hogy megtudd, mikor vannak aktívak a célközönséged.
 • Próbálj ki különböző időpontokat, és figyeld meg, hogy hogyan reagál rá a célközönséged.
 • Ha egy adott posztnak konkrét célja van, akkor időzítsd úgy, hogy a lehető legtöbben elérjék.

A feliratozás és az időzítés két egyszerű módja annak, hogy növeld a videóid és a posztjaid elérését. Ha ezeket a tippeket követed, nagyobb eséllyel kerülhetsz fel az Instagram-keresési eredmények tetejére, és eléred a célközönséged.

 

Hogyan alkalmazhatod az Instagram SEO rangsorolási tényezőit

Az Instagram SEO rangsorolási tényezőinek alkalmazásával növelheted a tartalmaid láthatóságát és elérését. Íme néhány konkrét tipp, amelyeket követhetsz:

 • Használj releváns kulcsszavakat és keresőkifejezéseket, feliratozd videóidat
 • Kövess olyan fiókokat, amelyek relevánsak a tartalmadhoz
 • Használj olyan hashtageket, amelyekkel a célközönséged gyakran találkozik
 • Készíts minőségi tartalmat
 • Promótáld a tartalmaidat
 • Adj hozzá lokális adatokat, jelöld meg a helyet, ahol az üzleted van, vagy a tevéknységedet végzed

Ha ezeket a tippeket követed, nagyobb eséllyel kerülsz fel az Instagram-keresési eredmények tetejére, és eléred a célközönséged.

 

 

Szeretnél tovább növekedni?