Tudtad, hogy cikkeid hatalmas forgalmat generálhatnak ha kitöltöd a képek ALT tagját?

 A kép ALT tag SEO fontos szerepet játszik a keresőoptimalizálásban. Azáltal, hogy releváns és informatív ALT tagokat használsz a képeidnél a kulcsszavaddal, növelheted a webhelyed rangsorát a keresési eredményekben, és több forgalmat vonzhatsz a webhelyedre.

kép alt tag kitöltése

Hogyan szabja személyre a tartalmat a Google az képek ALT tagjai segítségével?

Amikor valaki egy keresési lekérdezést ad meg, a Google algoritmusa a keresési találatok listáját állítja össze. A találati listában található webhelyek rangsorolásához a Google számos tényezőt vesz figyelembe, beleértve a webhelyed tartalmát, a linkek minőségét, és a webhelyed relevanciáját a keresési lekérdezéshez.

Az ALT tagok is fontos szerepet játszanak a webhelyed rangsorolásában. Amikor a Google elemzi a webhelyedet, megvizsgálja az ALT tagokat, hogy meghatározza, hogy a webhelyed releváns-e a keresési lekérdezéshez.

Ha a képeidhez releváns és informatív ALT tagokat használsz, a Google nagyobb valószínűséggel fogja a webhelyedet a keresési találatok listájának elejére sorolni.

 

Bevált módszerek a képek ALT tag optimalizálásához

Íme néhány tipp a képek ALT tag optimalizálásához:

  • Használj releváns kulcsszavakat az ALT tagokban. A kulcsszavak segítenek a Google-nak meghatározni, hogy a webhelyed releváns-e a keresési lekérdezéshez.
  • Írd le a képeket az ALT tagokhoz tartozó leírásban. Az ALT tagok nemcsak a keresőoptimalizálásra fontosak, hanem a felhasználói élmény szempontjából is fontosak. Az ALT tagok segítenek a felhasználóknak megérteni, hogy miről szólnak a képek.
  • Használj rövid és tömör ALT tagokat. Az ALT tagoknak legfeljebb 125 karakter hosszúaknak kell lenniük.

 

A képek ALT tagjai fontos szerepet játszanak a keresőoptimalizálásban. Azáltal, hogy releváns és informatív ALT tagokat használsz, növelheted a webhelyed/ terméked rangsorát a keresési eredményekben, és több forgalmat vonzhatsz a webhelyedre.

Íme néhány konkrét példa arra, hogy hogyan használhatod az ALT tagokat a SEO javításához:

  • Ha egy blogbejegyzésben egy képet használsz egy termékről, akkor az ALT tagban használhatod a termék nevét és a termék jellemzőit.
  • Ha egy weboldalon egy képet használsz egy helyről, akkor az ALT tagban használhatod a hely nevét és a hely jellemzőit.
  • Ha egy weboldalon egy képet használsz egy eseményről, akkor az ALT tagban használhatod az esemény nevét és az esemény jellemzőit.

A képek ALT tagjainak optimalizálása egy egyszerű módja annak, hogy javítsd a webhelyed SEO-ját és növeld a forgalmat.

 

Szeretnél tovább növekedni?